Ilyen lesz az óriás-Skoda?

2013.02.13. 18:07

A Skoda hat új autót ígért az idei évre, ez lehet az egyik. A hétüléses szabadidő-autó valószínűleg a Yeti fölé érkezik a kínálatba, de a Volkswageneknél valamivel egyszerűbb kivitelű lehet.

A csehek eddig viszonylag szikár modellkínálattal arattak meglepő sikereket, de úgy néz ki, a rugalmas MQB padlólemez bemutatása kapcsán jócskán kibővítik a kínálatot, leginkább a népszerűnek ígérkező kategóriák irányába. Az egyik ilyen kategória a hobbiterepjáróké: a szegmens jelentős növekedést mutatott az elmúlt években. A Skoda a Yetivel szép sikereket ért el, így logikus lépés, hogy egy tágasabb, hétüléses modellt is bemutassanak. Ezzel nem csak a kínálatot bővítenék, de helyettesíthetnék a kínálatból szintén hiányzó családi egyterűt is.

Az autóról persze nincsenek hivatalos információink, a fotó is csak egy korábbi VW tanulmányon alapuló elképzelés. Azok után, hogy a Skodánál korábban már megjelent a VW Up!-pal lényegében azonos Citigo, az sem kizárt, hogy ebben a kategóriában is egy VW-klón érkezik, amelyet gyakorlatilag fejlesztési költség nélkül dobhatnak piacra.