Hírek Hírek

Gulf Lotus X12: igényes ocsmányság

2013.02.14. 17:03 - Hírszerkesztő

Amikor megláttuk a képeket, csúnyán megnyúlt az arcunk – leginkább a hitetlenkedéstől. Nem hittük volna, hogy egyenként igényes, jól kitalált alkatrészekből ilyen rémséget lehet építeni. Pedig ez a gép nem valami beteg virtuális tuning végeredménye: Dubaiban fut az utakon legalább egy példány.

A démoni jelenséget alaposan megfigyelve számos ismerős részletet fedezhetünk fel. A tetővonal egyértelműen Hummer-rokonságra utal, a hűtőmaszk Lincolnról szökött, a lámpákat és a hátsó ajtó alsó részét pedig BMW-kre szánták, legalábbis eredetileg. Az összképhez azonban egyedi részletek is hozzájárulnak, mint a minimum 20 hüvelykes felnik, a túlméretezett sárvédő-szélesítések, a tripla kipufogó és a lecsapott tetővonal. A legszebb az egészben az, hogy a kivitelezésen látszik egyfajta igényesség: ez nem valami nevetséges sufnituning-projekt, komoly pénz és erőfeszítés lehet mögötte.

Ha igazságosak akarunk lenni, azt azért el kell ismernünk, hogy az X12 a maga mókás mivoltában semmivel sem rosszabb, mint egy Ssangyong Actyon vagy épp egy Pontiac Aztek. És ennek hatalmas előnye, hogy nem tömegesen szennyezi jelenlétével a környezetet, hisz jó eséllyel csak ez az egy létezik belőle.

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar Magazine

The luckiest bicycle accident
This is the luckiest car vs. bicycle accident. Ever. And the most comfortable one too!