Gulf Lotus X12: igényes ocsmányság

2013.02.14. 17:03

Amikor megláttuk a képeket, csúnyán megnyúlt az arcunk – leginkább a hitetlenkedéstől. Nem hittük volna, hogy egyenként igényes, jól kitalált alkatrészekből ilyen rémséget lehet építeni. Pedig ez a gép nem valami beteg virtuális tuning végeredménye: Dubaiban fut az utakon legalább egy példány.

A démoni jelenséget alaposan megfigyelve számos ismerős részletet fedezhetünk fel. A tetővonal egyértelműen Hummer-rokonságra utal, a hűtőmaszk Lincolnról szökött, a lámpákat és a hátsó ajtó alsó részét pedig BMW-kre szánták, legalábbis eredetileg. Az összképhez azonban egyedi részletek is hozzájárulnak, mint a minimum 20 hüvelykes felnik, a túlméretezett sárvédő-szélesítések, a tripla kipufogó és a lecsapott tetővonal. A legszebb az egészben az, hogy a kivitelezésen látszik egyfajta igényesség: ez nem valami nevetséges sufnituning-projekt, komoly pénz és erőfeszítés lehet mögötte.

Ha igazságosak akarunk lenni, azt azért el kell ismernünk, hogy az X12 a maga mókás mivoltában semmivel sem rosszabb, mint egy Ssangyong Actyon vagy épp egy Pontiac Aztek. És ennek hatalmas előnye, hogy nem tömegesen szennyezi jelenlétével a környezetet, hisz jó eséllyel csak ez az egy létezik belőle.