Lenyesték a Toyota GT86 tetejét

2013.02.17. 13:54

Bár Genfben koncepcióként mutatják majd be, úgy tűnik, a déli féltekén tomboló nyárban már javában tesztelik a Toyota GT86 vászontetősét. Lesifotós kapta le a nyitott változatot Fokvárosban.

Hosszú várakozás után érkezett tavaly a Subaru és a Toyota közös sportautója. A Toyota GT86, Scion FR-s és Subaru BRZ név alatt futó hátsókerekes modelltől kezdetben a legtöbben kevesellték a kétszáz lóerőt, könnyű felépítésével mégis sokakat meggyőzött arról, hogy a sportautók közt a helye. Hamar kivívta magának a széleskörű elismertséget, így a Toyota nem kockáztat nagyot, amikor piacra dobja a kabriót, még ha a sokat dicsért precíz és sportos kaszni egész biztosan veszít majd értékeiből.

Már nem kell sokat várni, és ehelyett a rossz minőségű fotó helyett egy genfi stand reflektorainak fényében láthatjuk a kabriót, ami a hírek szerint az alap kupé kétliteres bokszerével érkezik. Egyelőre csak a Toyota szándéka biztos, de várhatóan a Subaru, és az észak-amerikai piacon aktív Scion is forgalmazza majd a nyitott változatot.