A csoda, amire az Alfa vár?

2013.02.27. 15:01

Az egy pillanatig sem kérdéses, hogy az Alfa Romeónak szüksége van egy olyan sportkocsira, amely megerősítheti a kissé megkopott fiatalos-lendületes arculatot. Készül is többféle modell – a 4C, és egy még olcsóbb modell a Mazda MX-5 alapjain – de a lényegében csak mutatóba gyártott 8C helye egyelőre üres, márpedig egy drága és exkluzív, de többek számára megfizethető sportkocsi teljesítené ki a palettát.

Az Alfa eddig nem igazán mozdult ebbe az irányba – talán tartanak tőle, hogy zavarnák a Maserati vagy épp a Dodge Viper eladásait – de egy Olaszországban tanuló formatervező-diák igazán izgalmas terveket készített egy ilyen autóról. A 6C névre keresztelt, egyelőre csak virtuálisan létező sportkocsi karakterben a Chevrolet Corvette-re emlékeztet, azzal a különbséggel, hogy hordoz valamit az Alfa Romeo agresszív stílusából. Egy kicsit múltidéző, de legalább ugyanannyira szupermodern – ha Alex Imnadze terve megvalósulna, nagyot ütne, az biztos.

Az persze aligha valószínű, hogy a gyáriak megvalósítanák a terveket, de a formás képek alapján felfigyelhetnek a fiatal tervezőre, aki így akár az Alfa Romeo tervezőstúdiójában is kiköthet. Az az érzésünk, az olaszok nem járnának rosszul egy ilyen jó arányérzékű szakemberrel.