TwinRun: végre egy játékos Renault?

2013.03.30. 06:15

A Renault választékából lassan kikoptak a vezetési élményt szolgáló modellek. A Clio Sport már négyajtós, turbós modell – egy gyors családi autó – a Twingo Sport pedig lassan kifut az alapmodellel együtt. A francia gyártó szakemberei azonban törődnek az utánpótlással, legalábbis egy nemrég kiszivárgott videó erre enged következtetni.

Madridban forgattak valamiféle filmet – talán reklámfilmet – a TwinRun néven emlegetett autóval – ezt leste meg és vette fel valaki. A filmen nem csak az autó látszik, de az is, hogy az utolsó kanyart, ahol még látszik, már keresztbe veszik vele. Azt egész pontosan nem tudjuk, hogy csupán tanulmányautóról van szó, vagy netán a Twingo utódjának sportváltozatáról. Ez utóbbi ugyanis a Smart farmotoros padlólemezére épül majd, azaz eleve hátsókerék-hajtású. A kiskocsi arányai egyébként határozottan a Fiat 500-ast idézik – alighanem az olasz modell közvetlen konkurenciájának szánják – a részletekben pedig nehéz felfedezni némi távoli rokonságot az egykori Renault 5-össel.

Az első generációs Twingo nyugdíjazása óta a Renaultnak nincs igazán népszerű kisautója. Az aktuális generáció formaterve valahogy nagyon hamar elkopott, és ezen az autón is látszik – akár végleges, akár nem – hogy a Renaultnál érzik ezt a hiányt. Épp ezért igyekeznek olyan formát találni, amely ugyanolyan népszerű lehet, mint az ős-Twingo.