2013.04.10. 17:46

A legújabb Citroën részleteit rövid videón láthatjuk, melyben megpróbálják felizgatni az emberek fantáziáját a Sanghaji Autószalonra szánt meglepetésükkel. Az új crossover a már bevezetett DS divatmodellek csúcsaként mutatkozik be, hiszen eddigi legdrágább típusuk, a DS5 csak egy felfújt kompakt. Éppen ezért vált indokolttá egy nagy prémium modell gyártása, amely minden piacon kelendő lehet.

Az új PSA modell a Hybrid4 hajtáslánccal érkezik ami nem más, mint egy kétliteres 163 lóerős dízelmotor, amely az első kerekeket hajtja, és két villanymotor, amelyek a hátsókat. Így akár összkerék-hajtásként is működhet a DS5-ből már ismert rendszer. Látványos műszaki megoldásokkal próbálják elkápráztatni a vásárlókat, legalábbis erre utal, hogy LED-es első lámpák látszanak sejtelmes képeken. Valószínűleg minden, manapság elérhető biztonsági és kényelmi berendezés elérhető lesz az emelt hasmagasságú autóhoz.

Alig tíz nap van hátra Ázsia legnagyobb autós rendezvényéig, így érthető, hogy minden gyártó próbálja felkelteni a vásárlók érdeklődését. Ráadásul manapság Kína a legfontosabb piac az összes autógyártó számára, hisz egyedül itt érzékelhető jelentősebb kereslet-növekedés a személyautók iránt. Ezért mutatják be épp itt a Wild Rubis nevű DS modellt, és nem valamelyik amerikai vagy európai autószalonon. Hivatalos fotók még nem jelentek meg az autóról, és a videón is kevés részlet vehető ki tisztán. Abban azonban így is biztosak lehetünk, hogy az új modell folytatja a DS sorozat egyedi stílusát.