Ahol a rendőr is Lamborghinivel jár

2013.04.16. 11:24

Dubai talán a legfurcsább város a világon. És nem csak az oda áramló magyar lányok miatt, akik itthon is bevezették a sivatagi város nevét a köznyelvbe. Ott találhatók a világ legelvetemültebb építményei – a Föld térképét mintázó mesterséges szigetek, vagy a világ legmagasabb felhőkarcolója. És hamarosan a rendőrautó-állomány is egyike lesz a legkülönlegesebbeknek.

Dahi Khalafan Tamim tábornok, a dubai rendőrség feje nemrég egy Lamborghini Aventador beszerzéséről döntött – a 700 lóerős szupersportkocsi a napokban kezdte meg szolgálatát járőrkocsiként – és a következő beszerzés egy Ferrari lesz. Legalábbis a főrendőr azt mondja, mintegy 2 millió dirhamért, átszámítva 417 ezer euróért megrendeltek egy autót Maranellóból. Hogy melyiket, még nem tudni: a rendőrségi szolgálatra az összkerék-hajtású, tágasabb FF nyilván alkalmasabb lenne, mint a szigorúan kétüléses F12, ez utóbbi viszony jobban passzol a városképbe, hisz igen gyakori látvány Dubaiban az elődmodell, az 599 GTB.

Bár Dubaiban kétségkívül kolbászból van a kerítés, arra azért ott is rákérdeztek, hogy mi szükség ilyen drága sportkocsikra rendőrségi szolgálatban. A válasz azonban kézenfekvő: mással nemigen lenne esélyük elkapni a gyorshajtókat, hisz talán itt a legnagyobb az egy főre jutó egzotikus sportautók száma. Az már más kérdés, hogy a rendőrök kapnak-e autóversenyző-képzést, hisz egyébként rájuk nagyobb veszélyt jelenthet egy-egy ilyen szuper-rendőrautó, mint a gyorshajtókra és egyéb bűnözőkre.