Kiszivárgott a VW következő dobása

2013.05.02. 13:02

A Tiguan kistestvérét, a Taigunt a Volkswagen tavaly már megmutatta Sao Paolóban, igaz, akkor még nem döntötték el, hogy lesz-e belőle sorozatgyártású modell. Most azonban már egyértelmű, hogy a Nissan Juke és az Opel Mokka új riválist kap.

A vázlatok alapján a VW tervezői nem változtattak érdemben az autó formáján, legfeljebb olyan apróságok változtak meg, mint a lámpák belső felépítése. Így marad a vetélytársakéhoz mérten konzervatív formaterv, de ez a megközelítés a márkánál már sokszorosan bevált: a teljes Volkswagen kínálat ékes bizonyítéka annak, hogy az ingerküszöb alatt átkúszó formaterv egy szép nagy jelvénnyel és a német precizitás ígéretével bőven elég a piaci sikerhez.

A tanulmány érdekessége az Up! ezres háromhengeresének 108 lóerős turbóváltozata volt, amellyel jó eséllyel a sorozatgyártású Taigunban, és más VW-ekben is találkozhatunk majd, illetve a kis tömeg. A 3,86 méter hosszú és 1,73 méter széles jármű ugyanis 985 kilót nyomott tanulmányautóként, és valószínű, hogy a sorozatgyártmány is egy tonna alatt marad.

Bár elsősorban a dél-amerikai piacra tervezték, a Taigun nagy érdeklődésre számíthat Európában és Kínában is, így állítólag globális modell lesz belőle, amely Európában az Up és a Polo közti rést töltheti ki a kínálatban.