Ennél nincs durvább rendőrautó

2013.05.18. 06:51 Módosítva: 2013.05.18. 06:51

A Dubai rendőrautó-őrület a csúcspontjához ért – legalábbis ötletünk sincs, hogyan lehetne ezután tovább fokozni az érdeklődést. Az dúsgazdag emirátus legújabb járőrkocsija egy Bugatti Veyron.

Eddig sem volt hiány egzotikus rendőrségi járművekből Dubaiban: vásárolak Chevrolet Camarót, Bentley Continentalt – ezek még úgy ahogy meg is felelhetnek a célnak – de emellett Mercedes SLS-t, Ferrari FF-et, Lamborghini Aventadort, sőt, a 77 példányban gyártott Aston Martin One-77 típus egy példányát is sikerült beszerezni és egyenruhába öltöztetni. Aki azt gondolta, hogy itt meg is áll a folyamat, téved: most egy ezeknél is drágább és gyorsabb modell került a flottába, egy Bugatti Veyron.

A 400 km/h feletti végsebességű gépet persze elsősorban azért vették, hogy a járőrkocsik se lógjanak ki a városképhez tartozó nagy értékű luxus- és sportkocsik közül. Azt azonban nehéz elképzelni, hogy a vagyont érő sportkocsikat valóban agyon koptatnák az emírség rendőrei. Bár nem látunk a színfalak mögé, az egyértelmű, hogy ez valamiféle presztízs-játék, amely azt a célt szolgálja, hogy növelje a rendőri erők presztízsét.

Ezután persze már nincs hová fokozni a rendőr-flotta drága fejlesztését, hacsak nem rendelnek McLaren P1-est és LaFerrarit is a közeljövőben. Nem lehetetlen, hogy néhány hét múlva erről olvashatunk a hírekben.