Megvillantották az új Toyota Corollát

2013.05.22. 16:23

Igaz, csak június 6-án esedékes a bemutató, de a Toyota marketing-gépezete már megkezdte a szivárogtatást. Elsőként egy hátsó lámpát mutattak az autóról, ami önmagában ugyan nem mond sokat, mégis sejthető belőle, hogy milyen lesz az autó egésze.

A Toyota az év elején ugyanis már mutatott egy Corolla méretű tanulmányautót Furia néven, anélkül, hogy bármit mondtak volna a későbbi terveikről. A Furia Toyotának, de méginkább Corollának elég merész, így senki nem merte komolyan feltételezni, hogy ilyen formájú lesz az új generációs kompakt szedán. A kép azonban azt mutatja, hogy a sorozatgyártásra szánt Corolla hátsó sarka szinte azonos a Furiáéval, ami azt jelzi, hogy a japán tervezők bevették a bátorság-tablettát: az új Corolla sportos lesz.

Úgy hallani, az új típus, amelyet először legfontosabb piacán, Észak-Amerikában mutatnak be, 1,8 literes négyhengeres szívómotorral érkezik, igaz, a változó szelepvezérlés miatt így is teljesítheti a legszigorúbb környezetvédelmi normákat. Amerikában várhatóan nem is lehet majd más motorral kapni, viszont háromféle váltó közül is válogathat majd a közönség. Hatfokozatú manuális, illetve négyfokozatú hagyományos, és fokozatmentes automata váltóval is rendelhető lesz a típus.

Jó eséllyel Európában is forgalmazzák majd ezt a modellt, igaz, más motorpalettával, így az itteni változat bemutatójára is várnunk kell, legalább őszig.