A Mercedes a Fordtól kér tanácsot?

2013.05.24. 16:14

Ha az információt önként adják, az nem ipari kémkedés, márpedig a Mercedes egyszerűen rákérdezett arra, amire kíváncsi volt. A Ford pedig válaszolt.

Úgy látszik, nem is olyan egyszerű jó turbómotort készíteni. A Ford háromhengeres, ezres Ecoboost motorja minden aktuális károsanyag-kibocsátási normának megfelel, és ugyanerre törekedett a Mercedes is, de nekik nem jött össze elsőre. Pedig ez a fejlesztés fontos, hiszen nem csak a Smartokba építik majd be az új motort, de a Renault Twingo következő változatába is. „Nagyon érdekes, és meggyőző a motor. Beszélgettünk róla egy keveset a Ford mérnökeivel.” – árulta el Roland Kemmler, a Mercedes motorfejlesztési részlegének igazgatója.

A beszélgetést valószínűleg az tette lehetővé, hogy a Ford, a Renault és a Daimler AG. között élő kapcsolat van, igaz, az együttműködést eredetileg üzemanyagcellás hajtások fejlesztésére kötötték. Úgy néz ki azonban, hogy ennél többről van szó: a Ford is besegít a Renault-Mercedes páros fejlesztéseibe, amiből hosszabb távon talán maga is profitálhat.