Leválthatják az SLS AMG-t

2013.05.25. 18:03

A Mercedesnél már régóta tervezik, hogy az SLS-nél kisebb sportkocsit dobnak piacra, mellyel a Porsche 911-est hívnák ki. Azonban míg a korábbi hírek arról szóltak, hogy az érkező SLC-t az SLS AMG alá pozícionálják, most úgy tűnik, egymást váltja a két modell.

Mercedes-Benz SLS AMG
Mercedes-Benz SLS AMG

A sirályszárnyú SLS gyártását 2015-ben fejezhetik be a németek, és a hírek szerint annak az évnek a végére elkészül az SLC is – melyre egyes források GT néven is hivatkoznak. Az első információk szerint az ajtó esetében ugyan visszatérnek a hagyományos megoldáshoz, de bizonyos stílusjegyeket azért megtartanak a kifutó modellből. Az előd rövidített platformjára épülő SLC-ből egyelőre úgy tűnik, csak kupé-változat készül majd.

Mercedes-Benz SLS AMG
Mercedes-Benz SLS AMG

A technikai adatok persze még nem ismertek, de az alapmodellbe várhatóan négyliteres, ikerturbós V8-as kerül majd, 485 lóerővel, az S-kivitel 550, a csúcsot jelentő Black Series pedig 585 lovas lehet. Az autó súlya az SLS-hez képest közel hetven kilogrammal lehet kevesebb.

A Porsche-verőnek szánt Mercedesek gyártása 2015-ben indulhat meg, a kereskedésekbe egy évvel később kerülhet az SLC. A mostani becslések szerint ára 110 ezer euró (32 millió forint) körül alakulhat, a Black Series-ért viszont ennél többet, akár 45 millió forintnyi összeget is elkérhetnek.