Fotóval az autótolvajok ellen

2013.05.28. 18:31

Szokatlan módon próbál magán segíteni egy kellemetlen helyzetbe került pár. Pénzdíjas fotópályázatot hirdettek abban a reményben, hogy ilyen módon megtalálják ma ellopott autójukat.

A kérdéses jármű, egy 2008-as Ford Fiesta 1.6 TDCi Budapesten tűnt el a XV. kerület egy csendes zsákutcájából. Természetesen feljelentést tettek, de a rendőrök is azt tanácsolták, próbálják maguk megkeresni az autót, hisz a tolvajok gyakran pihentetik az eltulajdonított járműveket egy-két napig kevéssé feltűnő helyeken – lakótelepi parkolókban, vagy bevásárlóközpontok mélygarázsaiban. Ez azonban két embernek akkor is lehetetlen küldetés a kétmillió lakosú Budapesten, ha a tolvajok lusták voltak, és történetesen nem vitték el az autót a városból.

A helyzet lehetetlenségét átlátva jutott el a pár a fotópályázat ötletéhez. Arra kérnek mindenkit, aki hallja, hogy fényképezzenek minél több fekete, 2008-as, vagy azonos évjáratból származó Ford Fiestát. Ha nincs köztük a keresett jármű, az sem feltétlenül baj, aki a legtöbb autót fényképezi, az 20 ezer forint jutalomban részesül. Aki netán rálelne az LWB 277 rendszámú autóra, az viszont 100 ezer forint jutalmat kap. A pályázat pontos feltételei a facebookon, és az egykori tulajdonos blogján is olvashatók.

Reméljük, az ötlet eredménnyel jár, és sikerül megtalálni az elveszett autót – ezzel újabb eszközt adva a kezünkbe az autótolvajok elleni harcban.