Ilyen lett a balkáni Corolla

2013.06.07. 16:11

Pár órával, miután az USA-ban lerántották a leplet az amerikai Corolláról, megérkeztek a képek a kelet-európai változatról is. A különbség jelentős, de nehéz eldönteni, melyik sikerült jobban.

A fehér színű autóról készült stúdiófotókon kívül nem kaptunk más információt a nemsokára nálunk is kapható Corolláról, csak azt, hogy Európában tőlünk nyugatabbra nem fogják forgalmazni. Vagyis úgy is mondhatnánk, hogy ez lett a balkáni Corolla, de valójában számos piacon árulják majd tőlünk keletre.

Alapjai természetesen ugyanazok, mint a tengerentúli verziónak, vagyis mi is egy 4,6 méter körüli, elődjénél tíz centivel hosszabb tengelytávú szedánra számíthatunk, a motorválaszték viszont az európai követelményekhez lesz igazítva. Bár hivatalos információk még nincsenek, mi egy 1,33-as, benzines belépőmodellre tippelünk, 99 lóerővel, és valószínűleg az Auris 1,4-es, 90 lóerős dízelét is megkapja majd a négyajtós.

Melyik Corolla tetszik önnek jobban?

Az eldöntendő kérdés mindössze az, hogy a nagy szájú, összecsípett hátsó lámpás amerikai modell vagy a csíkos orrú, nagylámpás kelet-európai Corolla néz ki jobban. Ezúttal ugyanis a megszokottól eltérően az USA-nak szánt változat is könnyen emészthető lett az európai szemnek.