Vége: nem lesz több M3 Coupé

2013.07.06. 11:23

Egy narancssárga E92-es képében ezen a héten gördült le az utolsó M3 Coupé a BMW gyártósoráról. Ezzel nemcsak az éppen aktuális generációból hal ki a kupé: a jövőben egyáltalán nem készül ilyen kivitelű M3-as. A bajorok egyúttal azt is bejelentették, hogy a kabrió idén szeptemberig marad gyártásban.

Persze a rajongóknak nem kell elkeseredniük, mert bár az M3-as kínálat a jövőben a szedánra korlátozódik, de a sportos kupékat és kabriókat sem öli ki teljesen a kínálatból a bajor vállalat. Ezeket a továbbiakban nem a 3-as, hanem az idén bemutatkozó 4-es BMW-ből faragják majd. A hírek szerint az új M3-as 2014 elején érkezik, míg az M4-esekre néhány hónappal tovább kell várni.

Az M3-as és M4-es teljesítményadataira már korábban – egy véletlen folytán – fény derült: a szívó V8-ast háromliteres, soros hathengeres turbómotor váltja, mely 415 lovas lesz – 5 lóerővel gyengébb, de nyomatékosabb a kifutó M3-asnál. A várhatóan 130-140 kilogrammos súlycsökkenés miatt azonban mégis gyorsabbak és takarékosabbak is lehetnek az új sportmodellek.