Itt a leggyorsabb utcai Peugeot

2013.07.13. 16:11

A Peugeot tavaly ősszel, Párizsban állította ki először az RCZ R-t, de csak idén júniusban vált biztossá, hogy sorozatgyártásba is kerül a francia gyártó valaha volt leggyorsabb utcai autója. A lepel lehullt, itt a Peugeot kupéjának csúcsváltozata.

Az RCZ R-be a BMW-PSA 1,6-os, négyhengeres turbómotorja került, mely 270 lóerő körüli teljesítmény leadására képes. Ehhez egy hatsebességes kézi váltót és Torsen önzáró differenciálművet párosítottak. A legvadabb Peugeot így 5,9 másodperc alatt teljesíti a 0-100 km/h-s sprintet, míg végsebessége 250 km/h körüli.

Ami a külsőt illeti, az R-kivitelt két krómozott kipufogóvég, egy diszkrét hátsó szárny és 19 colos felnik különböztetik meg a többi RCZ-től. A belteret bőr és alcantara kárpittal, valamint a műszerfalon és az ajtókon elhelyezett alumíniumbetétekkel próbálták az autóhoz igazítani, és az alapfelszereltség része a Nav Plus információs és szórakoztató rendszer is.

A kereskedésekbe 2014 elején érkezhet meg az RCZ R, azt azonban még nem tudni, hány darab készül a villámgyors kupéból, melynek egyelőre az ára sem ismert.