Eladták a születésnapi Astonokat

2013.07.28. 18:08

James Bond kedvenc autómárkája, az Aston Martin idén ünnepli fennállása századik évfordulóját. Az ünnepségsorozat egyik kiemelkedő résztvevője a DBR1-es sikertípust idéző gyönyörű, kétüléses koncepcióautó, a CC100.

A britek mindössze két példányt készítettek az ünnepi modellből. Az elsőt különböző autós rendezvényeken mutatták meg a közönségnek - legutóbb Goodwoodban, ahol Marek Reichman vezető tervező meg is tett vele néhány kört. Eredetileg úgy tervezték, hogy ezt az eredeti példányt meg is tartják maguknak, míg a másikat eladják – persze egy márkahű gyűjtőnek.

Végül azonban az Astonnál meggondolták magukat, és mindkét CC100-asnak új gazdát kerestek. Az első elkészült autó egy gyűjteménybe került, a másodikat azonban használni is szeretné az új tulajdonos, aki a hírek szerint már ki is fizette az 500 ezer fontos (172 millió forintos) vételárat – igaz, az autót csak később veheti majd át.

A CC100-at egyébként az Aston Martin gaydoni központjában tervezték, alapjául a V12 Vantage szolgált. A tizenkét hengeres motorhoz szekvenciális váltót kapcsoltak - a könnyű, szénszálas karosszériával a gyorsulás 0-ról 100 km/h-ra mindössze négy másodperc, a végsebesség 290 km/h körüli.