Ferrari-másolat kell? Csak le ne csukjanak!

2013.08.01. 13:17

Egy utánzatok gyártására szakosodott műhelyen ütött rajta a spanyol rendőrség. Tizenkilenc autót lefoglaltak, és nyolc, a műhelyben dolgozó férfit letartóztattak.

A valenciai cégtől többségében Ferrari F430 és néhány Aston Martin másolatot hoztak el a helyi rendőrök. Az autókat az internetet árulták, nem is kevés pénzért: a képek alapján kifejezetten igényesnek tűnő darabokért akár 12 millió forintnyi eurót is elkértek. Az nem derül ki, hogy milyen alapokra dolgoztak, de a képeken látható Toyota szelepfedél a replika-építők körében népszerű MR-2-re utal. Az üvegszál-kasztnis gépeknél még arra is odafigyeltek, hogy még az eredeti féknyergeket is lemásolják, még ha kicsit otromba módon is.

Nem először foglal le a rendőrség replikákat: négy éve mi is hírt adtunk egy hasonló esetről, igaz ott csupán egy Ferrari 355-ös utánzatot vettek el a tulajdonosától. A Ferrari egyébként is hírhedt arról, hogy akár durva jogi lépésekre is hajlandó, hogy ne csorbítsák a hírnevét másolatokkal, még akkor sem, ha azok igényesen lettek megépítve.