Jöhet a hatszáz lovas Corvette

2013.08.30. 13:59

Megválhat a Z06-os típusjelzéstől a Chevrolet: az amerikai gyártó eddig az alapmodellnél jóval erősebb Corvette-eknél használta ezt a jelölést, a C7-es generációnál azonban Z07-re válthatnak.

A teljes pompájában idén januárban bemutatott C7 Stingrayt az Edmunds szakírói már fékpadon is meghajtották, és a katalógus szerinti 456 (sportkipufogó-rendszerrel 461) lóerővel ellentétben 411-et mértek. Az persze várható volt, hogy előbb-utóbb érkezik egy alaposan felhergelt változat is a legújabb Corvette-ből, így nem meglepő a gyáriak bejelentése, miszerint két éven belül jön a 600 lovas Z07.

Az LT1 kódú V8-as blokk 6,2 literes hengerűrtartalmát a hírek szerint akár csökkenthetik is, de a teljesítmény megszállottjainak aggodalomra így sem lesz okuk: két turbóval támogatják majd meg a Z07-et, hogy ki tudják préselni a beígért 600 lóerőt. A váltóval kapcsolatban egyelőre nem lehet tudni semmi biztosat: az első információk szerint kizárólag hétgangos kézivel kínálják majd a sportkocsit, más források szerint azonban nyolcsebességes automatát is választhatnak majd hozzá a tehetős vásárlók.

A brutális erejű Corvette bemutatására 2015-ben kerülhet majd sor, áráról pedig egyelőre annyit lehet tudni, hogy jóval drágább lehet a kifutó, 75 ezer dolláros (17 millió forintos) Z06-nál: akár 100 ezer dollár (23 millió forint) fölötti összeget is elkérhetnek majd érte.

Nézze meg, hogy érezte magát Winkler, amikor Corvette-et vezetett: