Körbefotózták az új Dacia Dustert

2013.09.08. 09:04

Az álcamatricás utcai fényképek és a stúdiófotók után, most valahol a természetben fotózták körbe a megújult Dacia Dustert. Az új fotókon szinte minden kiderül a faceliftes SUV-ről, amivel kapcsolatban így Frankfurtra már nem sok titok maradt.

Ahogy az várható volt, a Dacia SUV-ja a korábban megismert enyhe külső frissülés mellé egy alapos módosítást kap az utastérben. Az autó valamelyest elhagyja fapados jellegét, és olyan újításokkal lesz tele, mint az összefonódó számlapok, a kormányra került gombok, az átdolgozott fúvókák, vagy éppen a középkonzolon megjelent kijelző.

A korábbi változattól külsőleg lényegében csak az orrán tér el. Az új, keretekre tagolt hűtőrács volt a legnagyobb merészség, amit a facelifttel bevállaltak, és ehhez igazították az új fényszórókat is. A Duster ettől határozottan izgalmasabb lett, de az még kérdés, hogy erre vágyik-e a népi SUV-k vevőtábora.

Úgy hírlik, az új Duster egy 1,2 literes turbós benzinessel jön majd a piacra. Egész pontosan azzal, amit a Renault Capturben már megismertünk. Állítólag ez a motor helyettesíti majd a jelenlegi 110 lóerős 1,6-os benzinest, ám, hogy ez valóban így lesz-e két nap múlva, a Frankfurti Autószalonon kiderül.