Itt a legújabb Porsche, a 911 Turbo Cabrio

2013.09.23. 16:18 Módosítva: 2013.09.23. 16:19

Lassan a végéhez ér a 911-es aktuális generációjának nagy bemutató-hulláma. A végére hagyták a legdrágább modellt, a Turbo és a Turbo S típusok vászontetős változatát. Igaz, épp kifelé megyünk a kabrió-szezonból, de a novemberi élő bemutató után valószínűleg épp a következő szezon kezdetére időzíthetik a forgalmazás beindítását.

Az új modell komponensei szinte mind ismertek, hisz a 48 km/h alatti tempónál menet közben is mozgatható tető ismert a szívómotoros változatokról, a jellegzetes, széles karosszériaelemek és a 3,8 literes turbómotorokat pedig a zárt Turbo és Turbo S mutatták be a közelmúltban. Csak a kombináció teljesen új, ám erre is szükség van, különösen olyan piacokon, mint az Egyesült Államok délebbi vidékein.

Bár a nyitott modellek nehezebbek, mint a zártak, ez alig érződik a dinamikán. A gyengébb Turbo Cabriolet 520 lóerős, így akár 3,3 másodperc alatt elérheti a százas tempót, míg a Turbo S a maga 560 lóerejével két tizedmásodperccel rövidebb idő alatt képes ugyanerre. Mindkét változat végsebessége 314 km/h, ami félelmetesen hangzik, ha arra gondolunk, hogy ez a sebesség nyitott tetővel is megközelíthető.

A vadiúj, nyitott Porchék élő premierjét november 20-án tartják a Los Angeles Auto Show-n – nyilván az idő és a hely sem véletlen, hisz az egyik legkomolyabb kabrió-piac még mindig Kalifornia.