Mégiscsak lesz sport-Skoda?

2013.10.03. 17:57

Bár úgy néz ki, a Skodánál kihalófélben vannak a sportos típusváltozatok – erre utal, hogy Fabia RS-ből sem készül több – a legújabb hírek szerint mégis tesznek egy váratlan lépést ebbe az irányba.

A Skodánál mostanság egyre inkább a modellpaletta célszerűsítése kerül előtérbe, ami érthető is. A márka elsődleges piaca ma is Európa, ahol látványosan estek az eladások az elmúlt években – csak az egyszerű és olcsó típusok iránt nőtt a kereslet. Így a VW cseh leányvállalata is ebbe az irányba indult. Ám a legújabb hírek szerint a Rapidból mégis készül egy kupé változat, amelyet egyszerre szánnak megfizethetőnek és látványosnak.

Az egyszerűség megtartása érdekében állítólag ebből sem lesz igazi sportváltozat, a legerősebb kivitel várhatóan 1,4 literes turbómotort kap majd, viszont kapható lesz látványos optikai tuninggal, és jó alap lehet az utólagos átalakításokhoz. Nem mellesleg a 2014-es premier alkalom lehetne az előző Rapid, az 1984-ben bemutatott farmotoros kupé emlékének felidézésére, hisz bármilyen viccesen is hangzik manapság egy 70 lóerő körüli járművet sportkocsinak nevezni, akkortájt a keleti blokkban mégis ez állt a legközelebb a sportautó-ideálhoz.