Forgalomban videózták a népi Porschét

2013.10.06. 10:10

A fejlesztők egy ideje már nem csinálnak titkot a Cayenne jövő évre várt kistestvére, az alacsonyra várt ára miatt népi Porscheként is nevezett Macan formájából Stuttgartban. A kis SUV immár sokadszor ment álca nélkül, egyhangú feketében a forgalomba.

Miután áprilisban az utastér részletfotója is felkerült az internetre, a Macan formavilágáról nem sok ismeretlen elem maradt. A külső már akkor kiforrottnak látszott, és a videót nézve úgy tűnik, a Porsche megállapodott a gömbölyded, cayenne-es stílus mellett. Az autó karaktere rég nem titok. Részleteiben persze történnek változások, de ezeket sikerül alig észrevehetővé tenni azzal, hogy rendre fekete prototípusokat küldenek a forgalomba.

A 10-12 millió forint körüli árra várt Macan a Porsche nagyobb SUV-jához hasonlóan a Volkswagentől kapja padlólemezét, és motorjait is a konszern kínálatából hozzák majd. Ára és mérete miatt a BMW X3 nagy konkurense lehet, de a VW csinál vele magának egy házon belül konkurenst: a következő generációs Audi Q5-tól lényegi eltérést csak külsőleg és hangolásban nyújt majd.

Az áprilisban fotózott utastér
Az áprilisban fotózott utastér

A nem kevés kémanyag után időszerű volna megejteni a bemutatót, ezzel azonban most már szinte biztosan megvárják a tavaszt. Bár a piaca nem feltétlen itt lesz a legnagyobb, premierjével valószínű Európát tiszteli majd meg a Porsche, így arra csak jövő márciusban, a Genfi Autószalon kerülhet sor.