Nézze meg a Honda múzeumot, itt és most

2013.10.15. 14:49

Eddig nemigen volt jellemző, hogy egy múzeumot anélkül tudtunk volna megtekinteni, hogy személyesen meglátogatnánk. Valahol logikus is, hisz a múzeumok legalább részben a jegybevételekből élnek – ám akad néhány, amely nem függ a látogatóktól. Ilyen a Honda által fenntartott gyűjtemény, amely mostantól megtekinthető a Googel Street View segítségével is.


View Larger Map

Amennyire lehetséges, teljes a gyűjtemény: az 1980-as évekig szinte az összes Honda személyautóból található itt egy-egy példány, de a kiállítás részei a fűnyírótraktorok, és az összes F1-es versenyautó a japán gyártó történetéből. Van itt aranyos Honda Z kiskocsi a gyártó legkorábbi napjaiból, egy-egy példány a 60-as évek nagydíj-versenygépeiből – köztük látható a különleges RA272-es, keresztben beépített 1,5 literes, V12-es motorral – de az újabb F1-esekből is kiállítottak egy-egy darabot.

A személyesen szerezhető élményt persze nem pótolja a Google szolgáltatása, de ha valakinek épp nincs módja kilátogatni Japánba, és mégis kíváncsi lenne a Honda kiállítására, itt azért alaposan körülnézhet. Ráadásul nem a Honda az egyetlen, amely így teszi közzé saját gyűjteményét: a Lamborghini gyári múzeuma szintén megtekinthető a távolból.