Közel félmilliárdért eladó egy Aston One-77

2013.10.27. 16:05

Nulla kilométerrel az órájában, egy dubaji autókereskedésben bujkál egy Aston Martin One-77. Nagy eséllyel ez az utolsó, még használatlan példány a típusból, ez pedig az árán is meglátszik.

Az Aston Martin kétajtós luxuskupéját a 2008-as Genfi Autószalonon mutatták be a britek, a rendkívül alacsony számban limitált típus autóit pedig 2010 októberében kezdték el kiszállítani a megrendelőknek, akik 1 millió 150 ezer angol fontért jutottak hozzá. A hetvenhét darabosra limitált autó az Aston utóbbi évtizedeinek legnagyobb büszkesége, amihez ára miatt tényleg csak a nagyon tehetős burzsujok juthattak hozzá. Részben ezért is volt különösen hivalkodó, amikor a dubaji rendőrség luxus járőr-flottájában helyet kapott egy példánya idén – bár 7,3 literes, 750 lóerős V12-esére valóban szükség lehet a világ azon pontján, ahol a Lamborghini Anventador vagy a Ferrari FF közel népautónak számít.

A rendőri flottán túl azonban legalább egy One-77 van még az arab emirátusban, mégpedig az, amelyiket most nulla kilométeres futásteljesítménnyel árul egy dubaji kereskedés. A gyöngyfehér példány ára 1,43 millió euró vagy 2 millió 40 ezer dollár. Ez körülbelül 443 millió forint, így ha lesz ügyfél, aki alku nélkül megveszi, mostani tulajdonosának harmincöt-negyven millió forint hasznot termelt a három éves állás alatt.