Már kész is az első proli-Citroen

2013.10.28. 18:36

A Citroën és a Peugeot szétválasztó műtétjének részeként tervezik piacra dobni a C4 Cactus, amelyet tanulmányautóként nemrég láttunk is, de itt az első bizonyíték, hogy a típus végleges változata is elkészült már. Még egy fotó is nyilvánosságra került, és bár ezen az autónak csak egy kis része látható, már ebből is sok minden kiderül.

A Cactus tanulmányhoz képest mintha változtattak volna az autó arányain. A motorháztető hosszabbnak tűnik, amitől az autó kevésbé látszik esetlennek. Ugyanakkor a jármű oldalán látható a jellegzetes gumibetét az Airbump fantázianevű buborékokkal, amelyeknek az volna a feladata, hogy a kisebb koccanások hatásaitól védje az autót. Az alapkoncepció ugyanakkor alig változott valamit: méretre és használati értékre is a Dacia Duster közvetlen ellenfele lehet az új Citroën, amellyel a költségérzékeny, de fiatalos modelleket kereső vevőket igyekszik meghóditani a francia gyártó.

Az is kiderült, hogy mikor érkezik a Citroën olcsó modellcsaládjának első tagja. Állítólag 2014 február 5-ére időzítik a premiert, ami kifejezetten hatásos lehet, hisz ekkor általában még épp csak elkezdenek szívárogni a Genfi Autószalon leendő újdonságai, így a francia modell viszonylag nagy figyelmet kaphat.