Újabb Tesla S gyulladt ki

2013.10.29. 14:09

Nem ér véget a Tesla drámája: a hónap elején kigyulladt Model S után itt egy újabb tűzeset. A második S Mexikóban égett le, ennél az esetnél pedig már alaposan körbetörték az autót, mielőtt felcsaptak a lángok.

A világsajtó furcsamód csak most kezdett el foglalkozni a Yucatán-félszigeten, Mérida városban történt balesettel, holott a YouTube videómegosztóra már október 18-án felkerült az a felvétel, ami az autó orrából felcsapó lángokat mutattja. Ezekre a percekre, azaz a tűz idejére a Tesla – állítólag ittas – sofőrje már elmenekült a helyszínről, a tűz előzményéről pedig mindössze annyit tudni, hogy a sofőr egy körforgalomba sietett, amikor két fal és egy fa érintésével összetörte az autót.

Egyelőre megtippelni sem lehet, hogy a néhány héttel korábbi tűzeset után, ez a mostani milyen hatással lesz a vállalat részvényeire. Akkor egy úton eltalált törmelék-darab roncsolta meg az autó orrában elhelyezett akkumulátor-csomagot. A kemény törmelék a Li-ion akkumulátorcsomag egyik celláját sértette fel, amely zárlatos lett, kigyulladt, és lángra lobbantotta az autó orrában levő más gyúlékony anyagokat is. A történtek hírére a Tesla részvényei meredeken zuhantak, és a tűzeset körüli médiafelhajtás azóta csak enyhült, de nem múlt el teljesen.

A Washington államban történt tűzeset
A Washington államban történt tűzeset

Elon Musk egy interjúban nemrég maga célzott rá, hogyha egy robbanómotoros autó gyullad ki ütközés után, az normális, és még az is kisebb publicitást kap, ha egy ilyen spontán, bármilyen külső behatás nélkül kap lángra. A Tesla alapítója nagy igazságokat fogalmazott meg, az elektromos autókkal kapcsolatban egyelőre különösen érzékeny a közvélemény, és ha az S-et érintő tűzesetekből sorozat lesz, az drámai hatással lehet a Tesla ígéretesnek tűnő jövőjére.