Rolls-Royce kupé, sportos stílusban

2013.10.30. 15:22

Elég meghökkentő látvány a Phantom Bespoke Chicane Coupé, amely lényegében az óriási luxuskupé gyárilag sportosított változata. A gyáriaknak persze aligha jutott volna eszükbe ilyen autót készíteni, ha a dubai Rolls-Royce képviselet nem rendel egyet.

Ennek ellenére sikerült úgy átdolgozni a Phantom kupét, hogy valóban sportosnak nézzen ki. Nem is kellett hozzá sok: a grafitszürke fényezés és felnik, illetve az alacsony profilú gumik elegendőek voltak hozzá, hogy a 2,6 tonnás kétajtós ne hasson idegenül a versenypályán sem, belül pedig tűzpiros bőr kárpitozással és sok karbonszálas elemmel igyekeztek megteremteni a hangulatot a száguldáshoz.

A hajtáshoz nem nyúltak, de nem is volt miért: a 460 lóerős V12-es épp elég erős, hogy lehetővé tegye a lendületes autózást – elvlégre a teherautó-méretű kétajtós 5,8 másodperc alatt gyorsulhat százra, a végsebességét pedig elektronika korlátozza 250 km/h-ra. Azt viszont nem tudjuk, hogy a futómű beállításán változtattak-e – erre ugyanis szükség lehet tempósabb kanyarokban.

A Bespoke Chicane Coupéból valószínűleg ez az egyetlen példány készül, bár nem kizárt, hogy később befut majd egy-két hasonló rendelés – elvégre a Rolls-Royce a megfelelő összeg ellenében mindenféle egyedi igényt hajlandó kielégíteni.