Itt az első kép a BMW X4-ről

2013.11.01. 15:02

A BMW minden erejével próbálta eddig titokban tartani, hogy fog kinézni az X6 kistestvére, de a reklámfilm forgatáshoz muszáj volt szabadba vinniük. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, volt, aki gyorsan le is fotózta.

Az élethű számítógépes rajzok után, nagy meglepetésre nem lehetett számítani az X3 kupéváltozatánál. Az X5-X6 párosnál korábban bevált receptet alkalmazták, szinte csak a tető és a farrészhez nyúltak, a konzervatívabb X3-hoz képest. Nem nyújtották el a tető lejtését a hátsó lámpákig, ettől kevésbé bumfordi az összhatás, mint az X6-nál. Ha ez a kis formatervi különbség nem lenne, akár X6-nak is nézhetnénk a fotózott példányt, amit egyébként M csomaggal is felruháztak.

A motorháztető alá várhatóan négy- és hathengeres benzines és dízel motorokat szerelnek, 140 lóerőtől 306-ig. Ahogy a legtöbb hasonló méretű SUV-nál, az X4-nél is lesz kétkerékhajtású változat. A BMW előre láthatóan 2014 márciusában, Genfben fogja megmutatni a nagyközönségnek az X4-et. Nem is érdemes tovább várniuk, hiszen hamarosan jön a Porsche hasonló méretű szabadidőautója, a Macan is.