Háromüléses sportkocsit készít a Nissan

2013.11.09. 17:08

Alig több mint egy hét múlva kezdődik a Tokyo Motor Show, amely a hazai környezet miatt a japán gyártók számára az év egyik legfontosabb eseménye. A Nissan több újdonsággal is készül, melyek közül a legnagyobb várakozás talán a GT-R Nismót övezi, készül azonban egy másik sportkocsi is.

A BladeGlider koncepció egy háromüléses, elektromos sportautó, mely a hírek szerint nemcsak egy túlzó tanulmány, amelyből aztán soha nem lesz semmi: a Nissan komolyan gondolja, hogy – valószínűleg korlátozott számban, de – meg is építi a szériaváltozatot. A japán gyártó ezzel is azt próbálja kifejezni, mennyire elkötelezettek a zéró-emissziós közlekedés iránt.

A formaterv részben a ZEOD RC Le Mans-i versenygépből táplálkozik, ezzel a kialakítással reményeik szerint nagy tempónál is stabil, a kanyargós pályákon pedig jól manőverezhető autót kapnak. További különlegesség, hogy a villanymotorokat a hátsó kerekekbe építik, és a két motor egymástól független vezérlést kap.

A háromüléses sportautó vezetője elöl középen kapott helyet, mögötte található a további két ülés. Ez a kiépítés élménytaxizáshoz is alkalmas lehet, egy jó pilóta egyszerre két utasnak adhat ízelítőt az elektromos száguldásból. Kérdés, hogy a Nissan mennyire gondolja komolyan a sorozatgyártású változat elkészítését, illetve mikorra készülhet el a széria BladeGlider.