2013.12.01. 06:36

Hosszú évek óta nehéz helyzetben van a legendás nürburgringi versenypálya, melynek tulajdonosa tavaly nyáron ráadásul már csődöt is jelentett. Számos pletyka fölröppent arról, hogy végül ki mentheti meg a Zöld Pokolnak nevezett aszfaltcsíkot, idén májusban pedig eladásra is kínálták a teljes komplexumot.

A közelmúltban a német autóklub, az ADAC tett vételi ajánlatot, melyet gyorsan vissza is utasítottak, de máris itt az újabb jelentkező. A La Tene befektetőcég 275 millió eurót kínált, amely a hírek szerint jóval magasabb az ADAC kétszámjegyű ajánlatánál. A probléma viszont az, hogy az általuk bedobott összeg egyelőre csak papíron létezik.

A La Tene ugyanis csak magát a versenypályát venné meg, a környező létesítmények és épületek nélkül, és a jövőbeli profitjából rendezné majd a vételárat. A cég háttere ráadásul igen zűrös, tulajdonosa több néven is próbálkozott már, a La Tene nevet pedig idén júniusban, Hongkongban jegyeztette be. Így nyilvánvalóan ajánlatuk is elfogadhatatlan, ez pedig azt jelenti, továbbra is gazdát keres Európa egyik legrégebbi versenypályája.