Leszólta a BMW i3-at a Tesla dizájnere

2013.12.08. 16:28 Módosítva: 2013.12.08. 16:28

Egy IKEA-bútor egyszerűségéhez hasonlította a BMW i3 formavilágát Franz von Holzhausen, a Tesla Motors vezető dizájnere egy interjúban. A németes nevű amerikai formatervező a Tesla jövőjéről is beszélt a német Autobildnek.

Mindig öröm, ha egy nagyvállalat fontos tagját emberi minőségében halljuk megszólalni. Ezúttal Holzhausen tette félre tapintatosságát, még ha csak egy kiszólás erejére is. A Tesla dizájnerét az BMW elektromos hipszterautójáról, az i3-ról kérdezték, amire válaszul elmondta, hogy szerinte az i3 inkább egy IKEA-s bútordarab, mintsem dizájnmunka. Ahogy mondta, az autó természetesen egyedi, a belseje nagyon modern, dicsérte a felhasznált anyagokat is, de a forma kicsit furcsa és szokatlan, röviden: egyszerűen nem funky.

Holzhausen beszélt a Tesláról is. Elárulta például, hogy már az utolsó simításokat végzik az X-en, és már belekezdtek a belépőszintű szedánjuk, a Leaf-áron várt Model E munkálataiba is. Utóbbival kapcsolatban annyi publikus, hogy nem az S lesz kisebb, egyszerűbb kiadásban. Ezt azzal magyarázta, hogy a Tesla nem akar egységes arculatot a különböző méreteknek. Ehelyett minden modellnek önálló karaktere lesz, ellenben azzal, mint ami az Audi stratégiája például.