A Lexus ráront a BMW-re?

2013.12.10. 14:22

Nem mutattak többet, mint egyetlen részletfotót, de ez is elérte a célját: a fél internet beszállt a találgatásba, mi is lesz az új kék Lexus.

Kezd népszerűvé válni a nemzetközi autószalonokra készülődés új taktikája: kilőnek egy részletfotót a nagyvilágba, amihez mindössze néhány sejtelmes mondatot csatolnak, de a lényeget nem árulják el. A Lexus a kék autósarokról annyit mondott, egy új F modell tartozik hozzá, amelyet a Detroiti Autószalonon mutatnak be.

Ami a BMW-nél az M, az a Lexusnál az F, bár valamivel kisebb múltra tekinthetnek vissza: 2006-ban alapították a céget, és az erődemonstrációnak szánt LFA-n kívül egyetlen sorozatgyártású modelljük az IS-F, amelyet az M3-as BMW ellen küldtek. A széria Lexusokhoz kínált F Sport csomagok után most érkezhet egy újabb valódi F, csak az nem biztos még, hogy pontosan milyen.

          Lexus RC F kiszivárgott fotó
 
 
 
 
 
Lexus RC F kiszivárgott fotó

Sokan az 5-ös BMW-vel egy kategóriába eső GS F-esített változatára tippelnek, de több jel mutat arra, hogy a Tokióban bemutatott RC-ből hoznak egy sportos verziót. Az időzítés tökéletes lenne: szinte biztos már, hogy a németek Detroitban mutatják be vadonatúj M4-esüket, amelynek Lexus-megfelelője az RC-F lehetne. Kiszivárgott fotókat is láttunk már róla, pont olyan kopoltyúval, mint amilyen a most belengetett kék autón van. Ha az IS-F motorját kapja meg, a szívó V8-as négyszázvalahány lóerővel komoly érv lehet a BMW turbós sorhatosával szemben.

Nem véletlen, hogy az USA-ban mutatják be az M4-est - ahogy a BMW-nek, úgy a Lexusnak is ez az egyik legfontosabb piaca. Bár az F előtt még hosszú út áll, ha olyan erőt akar képviselni, mint a BMW-nél az M, a fő konkurens premierjére szervezett ellentámadás mindenképpen határozott lépés lehet a siker felé.