2013.12.14. 16:11

Az oregoni Otmar Ebenhoech az elektromos hajtás megszállottja, gyermekkorától foglalkoztatja a bütykölés. Másik nagy szenvedélye megnyújtott Volkswagen Transportere (az amerikai piacon Vanagon néven forgalmazták), most pedig úgy döntött, összekapcsolja két hobbiját.

Ebenhoech korábban már elektromos hajtásúra átalakított Porsche 914-esével is túrázott, most pedig a Vanagonba építené be egy törött Tesla Model S hajtásláncát. A munkát gazdagon dokumentálja is, méghozzá videóval. Az első felvételen azt láthatjuk, ahogy társaival kiemeli a Vanagonban eddig szolgáló TDI dízelmotort.

A második videó kevésbé eseménydús: a törött Tesla megérkezik a műhelybe. Ebenhoech tervei szerint akár 300 kilométer feletti hatótávot is elérhet a furcsa öszvér, gyorstöltő segítségével pedig húsz perc alatt elérhető lenne az ötven százalékos töltöttségi szint.

Persze maga az ötletgazda sem gondolja egyszerűnek a feladatot, úgy véli, élete legnehezebb vállalkozásába fogott bele éppen. Ha minden úgy alakul, ahogy szeretné, 2014 tavaszán már az átalakított busszal keresné fel kedvenc úti céljait.