Hírek Hírek

Síbalesete után kómába került Michael Schumacher

2013.12.30. 00:36 - Hírszerkesztő

Síbalesete után kómában fekszik Michael Schumacher. A Formula-1 hétszeres világbajnoka vasárnap délelőtt sérült meg az Alpokban, a meribeli sípályán. A helyszínről koponyasérüléssel szállították el, állapota jelenleg életveszélyes.

Vasárnap folyamán ellentétes hírek érkeztek a Schumacher állapotáról, balesete körülményeiről. Annyi biztos, hogy a 44 éves német a kijelölt útvonalon kívül esett el, ahol feje sziklának csapódott. Nem ütközött másik sízővel, sisak volt rajta. Közvetlenül a baleset után még magánál volt, bár a sípálya igazgatója szerint zavarodottnak tűnt. A mentőhelikopter 11:53-kor, körülbelül 30-40 perccel a baleset után vitte el a Moutiers-i kórházba, majd onnan Grenoble-be. Ide már eszméletlenül érkezett, fejsérülése miatt azonnal idegsebészeti beavatkozást végeztek rajta.

A délutáni órákban csak találgatásokat lehetett hallani Schumacher állapotáról. Volt szó súlyos koponyasérülésről, agyi traumáról, de a hírek legtöbbje nem szólt közvetlen életveszélyről. A találgatásoknak Schumacher menedzsmentje vetett véget: este kiadtak egy hivatalos tájékoztatást, melyben megerősítették, hogy a német sportoló állapota kritikus, az esti órákban sokat romlott, kómában van.

Friss: Az éjjeli órákban másodszor is megműtötték. Továbbra is kérdéses, hogy magához tér-e a kómából. Egyelőre nem kizárt, hogy olyan mérvű idegrendszeri károsodások érték, amikből nem lesz képes felépülni.

A helyszínen van családja és több barátja, köztük Olivier Panis autóversenyző, Jean Todt és Ross Brawn.

Friss2: A kórházban hétfő 11 órakor tartott sajtótájékoztatón Schumacher orvosai cáfolták a második operációt. A szakemberek megerősítették, hogy a németet mesterséges kómában tartják. Újabb bevatkozást nem terveznek, jelenleg várják, mit hoznak a következő órák.

Friss3: A grenoble-i kórház kedd éjjel mindössze annyit közölt, hogy Schumacher állapota nem javult. Ha addig nem történik bármi váratlan, újabb sajtótájákoztató délutánra várható.

Friss4: A kedd tizenegy órakor tartott sajtótájékoztatón orvosai Schumacher állapotának enyhe javulásáról beszéltek. Mint kiderült, éjszaka másodszor is megműtötték, a kétórás beavatkozás alatt sikeresen eltávolítottak koponyájából egy vérrögöt. Az életveszély még nem múlt el, de a sportoló fejében csökkent nyomás, ami mindenképp pozitív változás.

Friss5: A szerdai információk szerint Schumacher állapota továbbra is életveszélyes, de stabil. Menedzsere, Sabine Kehm úgy fogalmazott, nem történt változás, ez azonban ebben a helyzetben jó hírnek tekinthető.


h i r d e t é s

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

olajnyomás kapcsoló
SUZUKI SWIFT 1.2 Ferdehátú 2010-2013
1128 Ft
lengéscsillapító
SUZUKI SPLASH 1.2 VVT Ferdehátú 2010-2013
18930 Ft
tömítés, szívókönyök| tömítés, szelepfedél| tömítés, olajteknő
SUZUKI GRAND VITARA 2.7 Összkerékhajtás zárt terepjáró 2007-2013
2658 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

30K oil change interval: will it ruin your engine?
Modern engine mechanicals and the advances in tribology (the study of friction and lubrication) have by now allowed for far longer oil change intervals than before. Or have they?