Ki mondta, hogy az Infiniti nem sportos?

2014.01.03. 14:53

Vörös tanulmányautót visz az Infiniti a Detroiti Autószalonra. A Q50 Eau Rouge egyelőre csak látványával hódít, de az óriási igyekezet eredménye nem feltétlenül meggyőző.

Nem az évtized formaterve a Q50, bár kétségkívül akad rajta néhány érdekes megoldás. Az Infinitinél mégis úgy érezték, valami komolyabbat, látványosabbat kell kigurítaniuk Detroitba, ezért megalkották az Eau Rouge tanulmányautót, amely nevét a belga Spa-Francorchamps-i versenypálya híres, trükkös kanyarjától kérte kölcsön.

Az Eau Rouge hangsúlyozottan sok karbon elemet kapott: az első, oldalsó és hátsó légterelőkön kívül a tetőlemez és a tükörházak is szénszálas erősítésű műanyagból készültek. Akinek nem tűnt volna fel, megtudhatja a sajtóanyagból, hogy ezeket az Infiniti által szponzorált RB9 F1-es autó inspirálta. Két NACA-beömlőt is belevájtak a motorháztetőbe, és az agresszív megjelenést 21 colos kerekek teljessé.

A Q50-esre épülő tanulmányautó műszaki adatairól még semmit nem árultak el, de az USA-ban kapható változat a 3,7 literes, 329 lóerős V6-osa nem rossz alap egy kis tuninghoz. Legkésőbb két hét múlva, a kiállítás megnyitásakor ismerni fogunk már minden részletet.