Fotókon a Volvo terep-kupéja

2014.01.08. 17:49

Igazából egy magasabb shooting brake, már ha egyáltalán érdemes beskatulyázni a Volvo új tanulmányát – mindenesetre stílusában hasonló, mint a korábbi Concept Coupé, de az igazán jellegzetes részletek nélkül. A gyáriak már korábban beígérték, hogy a tanulmány a következő XC90 stílusjegyeit hordozza majd magán, így érdemes alaposan megnézni.

Úgy tűnik, az új, lekerekített sarkú hűtőmaszk és a két LED-soros fényszórpár a közeljövőben az összes Volvo sajátossága lesz. Ám amíg a Concept Coupé a P1800 kupéra utaló formai részletektől kifejezetten érdekes lett, addig itt az autó hátsó fertálya inkább a közelmúlt formai megoldásait visszhangozza, valamivel letisztultabb formában. A tetőtől induló vörös LED-csíkok, amelyek a hátsó lámpatestek szerepét töltik be, ugyanúgy az előző XC90-est idézik, mint az oldalablakok, vagy a tető kontúrja. A taunlmány ugyan csak háromajtós, de nem nehéz elképzelni, hogy milyen lenne valamivel hosszabb kivitelben, négy ajtóval.

Az összkép egy kicsit talán steril, bár ezt az érzést erősíti a tanulmány fehér fényezése is. A belső tér négyüléses kialakítása nyilván szintén a tanulmány sajátja marad, hisz az XC90 saját piacán aligha élne meg öt ülés, és egy hétüléses, családi változat nélkül. A műszaki tartalomról egyelőre keveset tudunk, bár szinte biztos, hogy valamiféle hibrid hajtáslánc lesz a Volvo valamelyik új, VEA kódjelű, négyhengeres, kétliteres turbós motorjával.