Nem fogta a kormányt, ugrott a jogsi

2014.01.10. 05:56

A videó korában már az autójában sem tehet az ember azt, amit csak akar, hisz fennáll a veszélye, hogy valaki kiszúrja a szabálytalanságot. Így járt egy brit férfi is, aki egy kicsit túl lazán viselkedett II-es Golfjában, ezért ugrott a jogosítványa is.

A hibát ott követte el, hogy egy rendőrségi kamera előtt hajtott el tarkóra tett kézzel még tavaly augusztusban, és a felvételen a kéztartása fel is tűnt a hatóság képviselőjének. Csupán a felvétel alapján nehéz megítélni, hogy milyen mértékben veszélyeztette a környezetét, hisz az út egyenes volt, és kis mértékben térddel is lehet kormányozni az autót, ha szükséges, de a rendőrség úgy látta, ez már túlmegy a jó móka kategóriáján, így eljárást indított a férfi ellen.

A végeredmény az illető számára meglehetősen kellemetlenül alakult: mint kiderült, hasonló büntetést kapott, mint amire mondjuk ittas vezetésért számíthatott volna: egy évre bevonták a jogosítványát – így legközelebb nyilván kétszer is meggondolja, hogy elengedje-e menet közben a kormányt mindkét kezével.