A valaha volt legszebb Mercedes?

2014.01.18. 09:55

Már hónapok óta hallani arról, hogy a Mercedes új sportkocsi bevezetésére készül, mely az SLS-t válthatja le. Az SLC-ként, illetve GT AMG néven is emlegetett autóról alkotott véleményét most a formatervező csapat vezetője is kifejtette. Gorden Wagener szerint nem volt könnyű feladat felülmúlni az SLS-t, de azt ígéri, az utód minden idők legszebb Mercedese lesz.

A németek újdonságáról már kémfotók is készültek, Wagener szerint pedig azok, akik leplezetlenül látták az autót, a Jaguar E-type-hoz hasonlították. Igaz, szerinte a Mercedes formája sokkal időt állóbb lesz, igazi klasszikus válhat majd belőle az évek során. Az SLS rövidített platformjára épülő autó négyliteres, ikerturbós V8-ast kaphat, így közel 500 lóerős teljesítménnyel lehet a Porsche 911 kihívója. Ennél minden bizonnyal erősebb változat is készül majd.

A jelenleg C190 munkanéven futó sportautó végleges neve még kérdéses, jelenleg a GT AMG tűnik valószínűnek. A hivatalos bemutatót a hírek szerint júliusban, a Formula-1-es Német Nagydíj hétvégéjén tartják. A jövő év elejére talán már a kereskedésekbe is eljut az SLS-utód, melynek alapára 110 ezer euró (33 millió forint) körül lehet.