Fiat: komoly tervek a Jeeppel

2014.01.19. 06:51

A hírek szerint a Fiat-csoport ismét közel áll ahhoz, hogy magáénak tudhassa a Chrysler fennmaradó részét, mellyel jelenleg még kisebbségi tulajdonosként az Autóipari Dolgozók Szakszervezete (UAW) rendelkezik. Ha minden a terveik szerint alakul, a következő hetekben akár meg is köthetik az üzletet, így a teljes Chrysler az olaszok kezébe kerülhet.

Az olaszoknak a Chrysleren keresztül birtokolt Jeeppel is komoly terveik vannak. Egy világszerte népszerű márkát faragnának belőle, céljuk az egymillió eladott példány. Ráadásul ez nem egy többéves program része lenne: már az idei év végére el akarják érni. Ez persze igen merészen hangzik, ugyanis a tavalyi adatokhoz képest 37 százalékos növekedésre lenne szükség.

Szakértők szerint az évi egymilliós eladást 2020-ra érhetné el a márka, ám a Fiat vezérigazgatója, Sergio Marchionne és a Jeep első embere, Michael Manley bizakodóak. A kitűzött cél eléréséhez elsősorban Ázsiában kellene előrelépniük. A kínai gyártás minden bizonnyal nagyot lendítene a példányszámokon, azonban egyelőre sem Marchionne, sem pedig Manley nem bocsátkozik találgatásokba arról, mikor kezdhetik meg a termelést a Távol-Keleten.