Renault-kat árulna a Mitsubishi?

2014.01.29. 17:11

A Mitsubishi jócskán eltolta termékpalettája hangsúlyait az utóbbi években: míg korábban teljes kínálat kialakítására törekedtek, úgy néz ki, mostanában csupán néhány kategóriára koncentrálnak. Pillanatnyilag láthatóan a szabadidő-autók, pick-upok és kisautók állnak a középpontban, és úgy néz ki, minden mást, amire szükségük van, külső forrásból próbálnak pótolni.

Korábban már beszámoltunk a Proudia-Dignity luxusautó-párosról, amelyet a Nissantól vásárol saját jelvényével a Mitsubishi, és most tovább bővül az együttműködés. Észak-Amerikai piacra kellene egy nagykocsi a Mitsubishinek a Galant helyére, de mivel a saját modellekkel korábban nem igazán arattak sikert, itt is a bevált megoldáshoz folyamodnak: vesznek valamit. Ám ezúttal nem a Nissantól, amely Észak-Amerikában aligha teremtene magának konkurenciát ilyen módon, hanem a Renault-Samsungtól, Dél-Koreából.

Két modell is szóba jöhet, az SM5, amelyet mifelénk Renault Latitude néven forgalmaznak, vagy a jóval nagyobb, de Európában teljesen ismeretlen SM7-es. A méretei alapján valószínűbb, hogy ez utóbbi átvételéről tárgyal a Mitsubishi és a Renault-Samsung, ám a típust a Mitsubishi jó eséllyel csak Észak-Amerikában forgalmazza majd a Galant helyett, másutt nem.