Express, a Chevrolet átverése

2014.02.07. 15:37

A Chevrolet Expresst vadiúj modellként mutatták be a napokban, de ha jobban megnézzük, láttuk már ezt a formát, csak nem ezzel az orrkialakítással.

Lassan az az érzésünk, hogy soha egyetlen autógyártó sem próbált olyan agresszívan elsózni egyetlen modellt sem, mint a Nissan az NV200-at. A kifejezetten kisméretű furgont minden létező és nem létező taxitenderen elindították – a Nissan szerint a London-taxikat is ezzel kellene felváltani. New Yorkban pedig megnyerték a tendert, így a sárga Crown Victoriák helyét is ez a modell veheti át néhány éven belül. Most pedig itt a Chevrolet-ruhás változat is. A kifejezetten amerikai ízléshez szabott változatba 2 literes, 135 lóerős benzinmotort építenek, fokozatmentes automata váltóval, amely amerikai viszonylatban takarékossá teszi a típust.

Az autó egyetlen előnye az NV200-assal szemben a külseje lehet: az első szó, ami eszünkbe jutott róla, az a semmilyen, de már ez is jelentős előrelépésnek fogható fel a Nissan változathoz képest. A Chevrolet márka amerikai kivonulása miatt aligha számíthatunk rá, hogy Európában is megjelenik a típus – legfeljebb Opelként forgalmazhatnák, de ebben a kategóriában a GM európai részlege mostanság inkább a Fiat Doblóból átépített Opel Combo forgalmazására koncentrál.