2014.02.10. 10:55

A Mercedesnél eddig is figyeltek rá, hogy az óriás-kupé mindig a piac legelegánsabb autói közé tartozzon, de a most érkező modell egy fokkal talán még dögösebb lett, mint vártuk. Pedig a tervezők semmi igazán eredetit nem villantottak, csak a már ismert stíluselemeket igyekeztek még harmonikusabb egységbe foglalni.

Az övvonal alatt egyértelműen ugyanaz folytatódik, amit a CLS-en és az S osztályon már láttunk. Szinte szabványos orr, csak egy picit alacsonyabb kivitelben, a a jól ismert összetartó ívek az ajtók környékén, a hátsó kerekek körül pedig masszívan domborodó lemezek. Ez utóbbiak talán még visszafogottabbak is, mint a CLS-en, vagy épp a kupé tanulmány-változatán, de ennyi épp elég – a forma dinamikáját amúgy is a tető és az oldalablakok kontúrja adja. Itt egy picit azért eltértek a sablontól, a hátsó oldalablakok alja hátrafelé emelkedik egy kicsit, ahelyett, hogy lefele ívelne – amitől talán még kecsesebb lett az összkép.

A műszaki részletekről keveset tudunk, de több mint valószínű, hogy az S Coupé – így hívják majd, és nem CL-nek, mint az elődjét – belül alig tér majd el a négyajtós S osztálytól. A műszaki alapok biztosan azonosak, csak a tengelytáv lehet valamivel rövidebb, bár a fotó alapján erre sem vennénk mérget. Így viszont szükség is lesz a könnyed vonásokra, hogy elfedjék a kupé két tonna körüli tömegét.

A típus premierjét várhatóan a Genfi Autószalonon tartják március elején, de nem kizárt, hogy már korábban, akár néhány napon belül közzéteszik a típussal kapcsolatos gyári információkat.