A Citroen is megcsinálta a maga Allroadját

2014.02.18. 17:32

Az az igazán meglepő, hogy a Citroennél eddig nem gondoltak egy jó terep-kombi megvalósítására. Hiszen minden adott volt, ami a konkurenciánál, sőt, egy kicsivel több is.

A Citroen C5 már nem mai darab de most mégis új modellt építettek belőle. A Cross Tourer lényegében alig különbözik a szabvány kombitól, az egyetlen látványos eltérés a fekete műanyag perem a kerekek körül, és a másfél centivel megemelt hasmagasság. Összkerék-hajtás nem került az autóba, hisz ilyen a PSA konszernnek ehhez a padlólemezéhez nem készül. Helyette az Intelligent Traction Control – intelligens kipörgésgátló – révén igyekeznek javítani a tapadást laza talajon. Ugyanakkor kétségtelen előnnyel jár, hogy a Cross Tourerbe is bekerül a Hydractive III+ jelzésű hidropneumatikus rugózási rendszer, amellyel 10 km/h alatt 6 centivel, 70 km/h alatt pedig 4 centivel emelhető meg a hasmagasság.

Az új C5 változatot persze elsősorban azért épített utakra szánják – erre utal, hogy a típus kizárólag bőr kárpitozással, igen gazdagon felszerelve lesz kapható. A motorválaszték, és az egyéb műszaki részletek lényegében megegyeznek a többi C5 változattal.