Új Skoda Fabia még az idén

2014.03.18. 15:30

A Skoda számára még mindig a Fabia a legfontosabb típus, hisz még tavaly is több, mint kétszázezret tudtak eladni belőle. Nem csoda, hogy nem hagyják teljesen elöregedni.

Bár a Fabia utódját a feltételezésekkel ellentétben a Genfi Autószalonon hiába vártuk, a Skoda 2013-as éves riportja kapcsán kiderült, hogy az ősz folyamán, várhatóan az idei Párizsi Autószalonon már a sorozatgyártásra kész kisautóval találkozhatunk. Az új generációtól nyilván sokat várhat a Skoda, hisz az aktuális modellből még tavaly is 202 ezer példányt adtak el, azaz jelenleg ez az egyik olyan típus, amely a hátán viszi a márkát.

Az utódnak azonban még jobban kellene szerepelnie, hisz a Skoda azt tervezi, hogy 1,5 millióra növeli éves eladásait. Természetesen ehhez nem lesz elegendő a jelenlegi választék – azt ígérik, a következő években hathavonta bemutatnak egy-egy újdonságot. Ezek közül az egyik első lesz az új Fabia, de várható többféle méretű szabadidő-autó, a Superb még tágasabb és elegánsabb utódja pedig 2015 végén érkezik.