Ilyen Shelby nincs még egy

2014.03.31. 06:17

A Shelby American tavaly nyáron döntött úgy, hogy leállítja a GT 350 gyártását. A legendás típust egyébként alig három évvel korábban támasztották fel, de már akkor is csak limitált szériával terveztek. Egy-egy ilyen döntés persze alaposan fel is srófolhatja a már legyártott példányok árát. A hatvanas évekbeli klasszikusokért azonban már ettől függetlenül is komoly összegeket kérnek el az aukciós házak és a privát eladók is.

Az egyik nemzetközi hirdetési oldalon most egy olyan Shelby tűnt fel, amelynek egészen biztosan nincs párja. Negyvenöt évvel ezelőtt, 1969-ben ez az autó gördült le először a gyártósorról. Abban az évben ugyan még további 193 követte, de csak ez a példány viseli alvázszámában a 0001-es jelzést. Az ausztrál piacos, jobbkormányos GT 350 V8-asában kevesebb mint 83 ezer kilométer van.

Tulajdonosa persze alaposan megkéri a különleges Shelby árát. Aki komolyan fontolgatja a vásárlást, nem árt, ha jó mélyen a zsebébe nyúl, és esetleg a malacperselyt is feltöri. A hirdetésben ugyanis 495 ezer dolláros, azaz bő 110 millió forintos ár szerepel.

Forrás: dupontregistry.com