Megjöttek a Tesla S kabriói

2014.04.21. 08:19

Tesla S kabrió. Hát eljött ez is. Nem, a Teslának egyelőre nem célja tető nélkül árulni prémium elektromosautóját, amit a képen látunk csupán egy műhely munkája.

Ahogy neve is utal rá, a Newport Convertible Engineering (NCE) egy első sorban kabrió-átalakításokra szakosodott tuningműhely. Csináltak már kabriót Range Roverből, X6-os BMW-ből, de még Jaguar S-type-ból is. Nem riadnak vissza, ha egy drága prémiumról kell lekapni a tetőt. Az NCE hosszú évek óta azokat a piaci réseket tömi be, amik az autógyártóknak túl picik ahhoz, hogy megérje foglalkozniuk vele.

Az NCE az elmúlt hat hónapot a Model S két kabrióváltozatának kidolgozásába fektette. Mint ilyenkor mindig, a folyamat legnehezebb része az volt, hogy merevvé tegyék a tetejét vesztett S-t, ezen azonban már túl vannak, a csomag kiforrott. Egy kemény- és egy vászontetős változat készült, e kettőből választhat az ügyfél, ha elviszi hozzájuk donornak a Tesláját. A drasztikus átalakítás mindkét esetben egy új középkategóriás autó ára: a vászontetős 29 ezer dollárba (6,2 millió forint) kerül, a keménytető ára 49 ezer dollár (10,5 forint). A munkálatokat Kaliforniában, Dubajban és Barcelonában végzi majd az NCE. Ha valakinek kétségei lennének a csomag sikeréről, jobb ha tudja, a cégvezető állítása szerint egy ügyfél már száz átépítést lerendelt Kínába. Pedig az ázsiai országban még csak el sem kezdték kiépíteni a Tesla gyorstöltő-hálózatát.