Misztikus sportkocsit mutat a Nissan

2014.06.12. 12:15

Egyelőre csak egy vázlatot mutattak az új gépről, de ezen is jól látszik, hogy valami egész brutálisat készülnek leleplezni. Hatalmas első légbeömlők, alacsony kupé-tető és irdatlan méretű felnik vehetők ki a vázlaton, így nem nagyon lepődnénk meg rajta, ha a GT-R utódjának leleplezésére készülne a Nissan.

A gyáriak most persze még csak titokzatoskodnak, hogy felkeltsék a közönségben a várakozás érzését. „Június 16-án, hétfőn új fejezet nyílik a Nissan történetében, legalábbis azok számára, akik eddig is osztották lelkesedésünket a nagy teljesítményű autók iránt” - fogalmaz a sajtóközlemény. Ez a mondat is a GT-R-re utal, hisz messze ez a leggyorsabb, legerősebb autó a cég kínálatában, és ez az, amely lassan leváltásra szorul, hisz már hét éve, hogy gyártani kezdték a szupersportkocsit.

A kép alapján az új modell megjelenése biztosan drámaibb lesz, de csodálkoznánk rajta, ha a teljesítménye nem nőne. Az eddigi legerősebb változatban, az idei Nismo tuningos GT-R-ben a 3,8 literes, biturbó V6-os 595 lóerős, azaz valószínű, hogy a következő generációval már a 600 lóerő feletti tartományt célozzák majd meg. Az azonban már csak találgatásként látott napvilágot a vázlat kapcsán, hogy a nagyobb teljesítményt már valamiféle hibrid hajtáslánccal érhetik el.