Jönnek a szuperdrága Bentley telefonok

2014.07.09. 14:47

Egy luxusautó-márka manapság már nem csak közlekedési eszközt árul, de mindenféle egyéb kiegészítőt is. Karórák, kerékpárok, utazótáskák, ruházati kiegészítők – szinte minden van, ha valaki a talpig Ferrariba, Rolls-Royce-ba vagy Bentleybe akar öltözni. Ez utóbbi cég most mobiltelefonnal bővíti a kínálatát, méghozzá nem is akármilyennel: a legdrágább mobilokat gyártó Vertuval kötöttek exkluzív megállapodást az új telefonok tervezéséről és gyártásáról.

A Nokia által alapított, angol székhelyű mobil-gyár eddig is abból élt, hogy közönséges telefonokat öltöztetett aprólékosan kidolgozott, méregdrága anyagokból gyártott burkolatba, majd ezeket árulta millió forintos nagyságrendű áron. Azaz lényegében ugyanaz a cég célcsoportja, mint a Bentleyé: azokat célozza, akiknek az ár mindegy, ha különleges tárgyaik révén úgy érezhetik, kiemelkednek a tömegből. A két cég célja az, hogy olyan telefont hozzon létre, amely formatervben, korszerűségben, eleganciában és műszaki megoldásokban egyaránt a csúcsot képviseli. Valószínű persze, hogy a közösen tervezett telefon belül szokványos androidos készülék lesz, de olyan ékszer-házban, amelyért a vásárlók hajlandók leszínek egy jobb átlagautó árát kicsengetni.

Egyelőre nem tudni, hogy az új, közös telefonok mikor jelenhetnek meg, de az az érzésünk, akár már fél éven belül találkozhatunk az első példányokkal – a fejlesztés ennél több időt aligha vehet igénybe.