Túlfeszítette a húrt a Top Gear?

2014.07.14. 06:15

A Top Gear a világ talán legnépszerűbb autós témájú tévéműsora. A műsorvezetők stílusa és viselkedése azonban gyakran megosztja a közönséget - legutóbb például Jeremy Clarkson borzolta a kedélyeket egy félreérthető mondókával, amiért később bocsánatot kért.

Ezúttal a nagy-britanniai Charlbury közelében - nem messze Jeremy Clarkson otthonától - forgattak, ahol Clarkson és James May egy balesetet játszott el két Peugeot-val. A helyszín és az autók kiválasztása azonban a legkevésbé sem mondható szerencsésnek, vagy körültekintőnek. Négy évvel korábban ugyanis éppen azon a szakaszon szenvedett halálos balesetet egy fiatal nő, Peugeot 106-osa volánjánál.

Bár a Top Gear részéről aligha volt szándékosság a dologban, az angol lapok érzéketlennek és sértőnek ítélték meg az esetet. Ezen a véleményen több helyi politikus is osztozik az újságírókkal, a BBC szóvivője azonban nem kívánta kommentálni a forgatást. Szerintük ugyanis számos más helyszínt is lehetett volna találni ahhoz, hogy elkészíthessék ezeket a felvételeket.

Forrás: dailymail.co.uk via carbuzz.com